Formakészítés

CTP formakészítés:

A CTP (Computer To Plate) technológia 2010-ben került bevezetésre a nyomdánkban. Ellentétben az eddig használatos analóg nyomóformakészítésekkel, itt a digitális adatok közvetlenül a számítógép által vezérelt nyomóforma-levilágító berendezésbe kerülnek, és akár emberi beavatkozás nélkül, folyamatosan készülhetnek a nyomóformák. A számítógép vezérléssel végzett digitális ívmontírozás a Kodak által kifejlesztett Preps szoftver alkalmazásával történik. Az oldalak nyomdai kilövését lehetőség szerint mi végezzük, alkalmazkodva a nyomtatási és kötészeti technológiánkhoz. Ezért a digitálisan érkező anyagokat oldalanként, lehetőleg egy file-ban kérjük átadni.
A korszerű CTP technológia teszi lehetővé, hogy a nyomatok illeszkedés pontossága tökéletes legyen.

A FUJI cég által szállított LUXEL V9600 CTP levilágító segítségével jobb minőségű lemezek készíthetők rövidebb átfutási idővel.

A rendszer biztonságos működésének elengedhetetlen feltétele a korszerű szervízhálózat. A berendezés szoftver szinten on-line módon, akár internetkapcsolaton keresztül diagnosztizálható, szervizelhető, tesztelhető.
A megrendelői igényeknek megfelelően, a digitális ívmontírozási műveletek után, és a CTP levilágítás előtt, fekete/fehér vagy színes levonatokat készítünk, melyek segítségével történhet az utolsó ellenőrzési folyamat.